Att le kostar faktiskt inget... Inte att be om ursäkt heller!

Postat i Okategoriserat kl. 21:07 av | Skriv/Läs kommentarer(0) |

Jag vet inte om Stockholmarna har blivit otrevligare och drygare, om det är jag som blivit vuxen och självgod eller om jag bara hade extrem otur med Sats medlemmar ikväll.

Jag kommer härmed att gnälla lite...Gnälla på de himlans jäkla gnällspikar (kanske är jag ändå en av dem) som är så snåla med sina leenden att man kan tro att deras mungipor fastnat i ett bistert streck.

Glad i hågen begav jag mig till Sats. När jag står och tar av mig skorna i entrén trycker /"smyger" sig en kvinna bakom mig (trots att det var fritt från andra håll). När jag vänder på mig så krockar jag med henne lite. Jag säger högt och tydligt "Oj, ursäkta!!". Inte en min, inte en blick och inte ens ett svar (och nej, kvinnan hade inte några hörlurar instoppade i öronen..möjligtvis knäck i lurarna). Bara total ignorans.

Sak samma.

När jag ska gå ut (åter igen, här står vi i den beryktade entrén) så står ett STORT tjejgäng och blockerar hela utgången. Åter igen tar jag i, säger mycket käckt (vad vet jag, kanske för käckt...jag kanske helt enkelt är för glad) "Ursäkta!!". Egentligen så är det väl inte jag som ska be om ursäkt för att de står i vägen, men det låter ju lite trevligare än "flytta på dig". Som belöning får jag en halvsur blick tillbaka samtidigt som kanske två av tjejerna backar...det bildas då en halvcirkel istället (lätt att komma förbi den..inte) och jag får försöka komma förbi -de ser mig, men skiter i mig.

Vad vill jag säga med detta? Det kostar så himla lite, ja det är faktiskt t o m gratis att ge en trevlig blick, ett litet leende eller ett svar som visar på att man faktiskt respekterar sina medmänniskor. Dessutom blir det trevligare stämning. Vi är många som ska samsas om en begränsad yta, kan inte alla bara hjälpas åt och göra det smidigt?

Annons:

Skriv/Läs kommentarer

Skriv En Kommentar

Om mig

  • Hej! Jag heter Sandra och har nyligen bosatt mig på Kungsholmen tillsammans med sambo och hund.

    Till vardags arbetar jag och har fram tills nu även varit egen företagare. Min fritid kantas av min stora kärlek, min vovve M, träning, vänner och ett ständigt jagande efter affärsidéer.

    Jag älskar New York, en stad som under en period har varit mitt hem. Jag är opraktiskt lagd, älskar tekniska prylar, äter gärna god mat och bloggar om vardagens ting när inspirationen finner sig.

Tweets från Sandra


Kategorier

Länkar

Arkiv

Blogg listad på Bloggtoppen.se
bloglovin