I huvudet

Postat i Allmänt kl. 14:00 av | Skriv/Läs kommentarer(0) |

Idag är det en tuff dag mentalt sätt. Oftast är jag väldigt optimistisk men idag tror jag att jag nått kulmen av en mängd "borde"-frågor. Vissa av dem har jag tänkt på längre,  andra har kommit precis... Kanske är det en begynnande "24årskris"? Eller är dessa frågor sådana av "existentiell karaktär"? Vad vet jag..

Jag frågar mig saker som att, borde jag avveckla företaget? Borde jag hitta ett nytt hem åt min älskade hund? Borde jag egentligen arbeta med något inköpsrelaterat? Borde jag få ihop min ena examen som bara är halv? Borde jag egentligen ha väntat med inköparutbildningen? Borde jag tapetsera om i mitt sovrum? Borde jag hitta ett billigare boende?

På fråga ett så känns saker och ting bara jobbiga, kanske var det deklarationen igår som gjorde att luften helt enkelt rann ur mig? Att antalet timmar inte är lönsamma i relation till det ekonomiska har jag vetat sedan första början. Och nu har det gått några år, frågan är om det verkligen kan bli bättre även om jag lägger ned mycket, mycket mer tid. Det kanske är dags för något nytt? Eller ingenting alls?

På fråga två så känner jag mig otillräcklig. Snart kommer det att vara ekonomiskt ohållbart att ha honom på dagis, så då kommer jag att få välja; hitta ett heltidsjobb/gå upp till heltid eller ta bort honom från dagis, alternativt ge honom ett nytt hem. Jag vill inte ge upp, jag har tagit på mig ett ansvar och jag visste vad det innebar, samtidigt så får det kanske inte ske till vilket pris som helst.. Går jag upp i heltid blir det svårt att hinna med allting annat och jag jagas då ständigt av det dåliga samvetet att jag inte är hemma/med min hund om jag gör något annat . Tar jag bort honom från dagis kommer jag inte att kunna gå upp heltid och återigen så kommer jag att jagas av dåligt samvete då han kommer att få vara hemma mer än halva dagen och sedan är jag "upptagen" med annat (om jag bestämmer mig för att ändå ha kvar företaget dvs).

På fråga tre är jag snarare rädd. Men det ska tilläggas att jag trivs väldigt bra med mitt jobb! Men rädd för att om jag går förlänge utan ett inköpsrelaterat jobb kommer att få svårt att få något i framtiden. Gamla klasskompisar till höger och vänster börjar avancera (redan) och jag är liksom inte ens på samma planhalva. Jag vet att man inte ska jämföra sig med andra och det gör jag inte heller, men det är en fråga jag ställer mig. Samtidigt är andra gamla klasskompisar snart heeelt klara med deras utbildningar. Jag har 1 av 2 påbörjade examen klar och jobbar inte ens med det. Och jag vill inte flytta, det finns ingen anledning utom den ekonomiska som ens gör att jag tänker på det..

Ja, det är bara tjockt i huvudet i just nu. Imorgon känns det säkert bättre.


Annons:

Skriv/Läs kommentarer

Skriv En Kommentar

Om mig

  • Hej! Jag heter Sandra och har nyligen bosatt mig på Kungsholmen tillsammans med sambo och hund.

    Till vardags arbetar jag och har fram tills nu även varit egen företagare. Min fritid kantas av min stora kärlek, min vovve M, träning, vänner och ett ständigt jagande efter affärsidéer.

    Jag älskar New York, en stad som under en period har varit mitt hem. Jag är opraktiskt lagd, älskar tekniska prylar, äter gärna god mat och bloggar om vardagens ting när inspirationen finner sig.

Tweets från Sandra


Kategorier

Länkar

Arkiv

Blogg listad på Bloggtoppen.se
bloglovin